קפאין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/01/2007 | 21:33 | מאת: אלה

שלום רב, בשתיית קפה עם חלב, האם הקפאין גובר על הסידן שבחלב (כלומר מפריע לספיגתו), או החלב גובר על הקפאין (כלומר מנטרל את פגיעתו בספיגת הסידן)? תודה, אלה

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2007 | 11:46 | מאת: מעין זעירא

שלום אלה, נתחיל בזה ששניהם לא מומלצים - לא החלב ולא הקפה... הקופאין משתן ובכך משתן גם ויטמינים ומינרלים ומוציא אותם מהגוף והחלב - מה שמפריע לספיגתו הוא הזרחן.. אין לצפות לספיגה של סידן מתוספת של חלב לקפה..מקורות טובים לסידן הם: ירקות עליים ירוקים, טחינה, שומשום, שקדים, סרדינים, תאנים מיובשות, פולי סויה ועוד.. ק בריאות!

18/01/2007 | 21:39 | מאת: אלה

מעין שלום רב, תשובתך מעוררת 3 שאלות. א. הדיאטנית שלי המליצה לי, בייעוץ אישי, לצרוך חלב ומוצריו. על רקע דברייך, האם לדעתך המלצתה שגויה? הרי ברור שאין אפשרות ליישם בו-זמנית את 2 ההמלצות הסותרות הללו. ב. הדיאטנית שלי טוענת בפירוש כי 2 ספלי קפה ביום לא יגרמו לי שום נזק. האם זוהי טענה שגויה? ג. עפ"י חומר שקראתי, ייתכן (עפ"י מחקרים שנעשו) שקפאין מפחית סיכונים לתחלואה בכמה מחלות קשות, אף כי אנשים הרגישים לו צריכים להגביל את כמותו. האם זה מוכר לך? ד. איזו כמות סידן ניתן לקבל מה"מקורות הטובים" שציינת, וכיצד משיגים כמות זו? תודה, אלה

מנהל פורום נטורופתיה