ITP ותזונה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, בגיל 48 התגלה ITP עם ערך של 30,000. היום לאחר 3 חודשי טיפול בקורטיזונים הערך עומד די בהתמדה על 40,000. הרופאה ממליצה על הפסקת הקורטיזונים שכנראה אינם מועילים. מהם דרכי הטיפול שישנן והאם הוצאת הטחול הינה הכרחית ומדוע? האם יש להימנע או להיזהר ממשהו במהלך המחלה כגון: אכילת מאכלים מסוימים, התעמלות?? האם ישנם מזונות שכדאי ורצוי לאכול אותם? וידועים כמשפרי תפקוד הטחול והכבד? תודה וחג שמח,
שלום איריס, טיפול בטרומבוציטופניה באמצעות תזונה ותוספי מזון ,אפשרי אם כי לא בודאות , מחלה אוטואימונית ולעיתים הטיפול בה חסר השפעה. ניתן לתמוך באמצעות התוספים הבאים: ALKYLGLYCEROLS- רכיב שהופק משמן כבד כרישים, מומלץ לאחר חודש לבצע בדיקה של רמת טסיות הדם.תוסף נוסף היכול להיות יעיל הוא המלטונין ,נמצא עוזר להעלאת רמת טסיות דם. ליטול לפני שינה. כמו כן גם כלורופיל בצורות שונות כמו עשב חיטה, עשב שעורה, ספירולינה וכלורלה. הכלורופיל נוגד חימצון ולשאלתך תומך בתיפקוד הכבד, כמו כן לשאלתך, גם ארטישוק, כורכום, גדילן מצוי , שן ארי ועוד.. תומכים בכבד. לגבי הכרחיות הוצאת הטחול, עלייך להפנות את השאלה לרופא המטפל בך, התשובה אצלו , כיוון שהוא מכיר את המקרה, התמונה הקלינית שלך, הפרוגנוזה וכ'ו... אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי לקבל תפריט מסודר והתאמה של תוספים וצמחי מרפא המותאמים לך באופן אישי. כל טוב, רק בריאות!