אטופיק דרמטיטיס
דיון מתוך פורום נטורופתיה
בני בן השנה סובל מאטופיק דרמטיטיס מגיל 3 חודשים (אז עוד ינק מלא). לפני כ- 3 שבועות הפסקתי להניק. היום מקבל לאכול: אגס, אורז, גזר, עוף, לחמניות שאני מכינה (קמח מלא, סוכר חום, שמרים, מלח, שמן קנולה). בנוסף שותה מטרנה חלבית. ממה שקראתי פה, אני מבינה שחיטה + חלב יכולים להיות אלרגניים.אני אציין שיש דברים שניסיתי לתת לו בעבר ואני חושדת שגרמו להחמרה: קטניות, בטטה, תפוח, קישואים, מלפפון, שיבולת שועל. ידוע שהוא אלרגי לביצים ובוטנים, ואלרגולוג אמר לי להמנע גם מפיצוחים לניניהם (לכן לא ניסיתי שקדיה או טחינה) שאלותי הן: מה אפשר להציע לו בארוחת בקר במקום הלחמניות? האם יש בעיה עם פצפוצי אורז? האם יש קמח תחליפי איתו אני יכולה להכין לחמניות? האם במקום מטרנה אפשר לתת נוטרמיגן או שזה אותו דבר מבחינת האלרגיה? אם לא - מה אפשר להציע במקום הפורמולה? כמה זמן כדאי לתת מזון חדש עד שרואים אם בעייתי או לא? האם הרגישות למזון עוברת עם הגיל? אודה מאד לתשובותיכם גל
אני אמנם מתכננת לקחת אותו לטיפול אצל נטורופט אבל עד אז - אני צריכה "עזרה ראשונה" תודה
שלום גל, סליחה על העיכוב במתן נתשובה , אין ספק כי אטופיק דרמטיטיס נגרמת בין היתר כתוצאה מאלרגיה לגורמים סביבתיים, חומרים שונים , מזונות וכמו כן מאי סבילות למזונות. ראשית יש לאבחן למה הוא אלרגי ואני מבינה מדברייך שנעשתה אבחנה אצל אלרגולוג וכבר ידועים מספר גורמים אלרגניים כמו ביצים ובוטנים. יש להמשיך ולאבחן באמצעות תשאול וייעוץ נטורופתי ובאמצעות תפריא אלמינציה בו מורידים את כל הגורמים החשודים וחלק מהם ציינת, חלב ומוצרי חלב פרה, פירות הדר, ביצים, בוטנים,חיטה וכ'ו.. ולמצוא להם תחליפים. נוטרמיגן הוא עדיף על מטרנה , אך אני באופן אישי מעדיפה לא לתת בכלל פורמולות מוכנות,אלא להכין תחליפי חלב בבית ואת יכולה למשל להכין חלב אורז עם דגן כלשהו-ציינת שישנה רגישות לשיבולת שועל אז אפשר דגן אחר למשל, אורז, דוחן, קינואה ויש לנסות כל אחד מהם בנפרד למשך לפחות 4 ימים , אם אין תגובה כלשהי ,אפשר להחליף ולנסות דגן אחר למשך 4 ימים וכך בכלל מומלץ לעשות עם כל המזונות אותם אנו רוצים לבדוק , לעיתים כדאי גם יותר מ-4 ימים ולהמשיך במשך שבוע. ניתן להכין גם פורמולה על בסיס של חלב עיזים/סויה/שקדים עם פירות - אגס, תמר.. סומסום הוא אלרגן וגם בוטנים , אך שקדיה בהחלט יכולה להיות תוספת טובה לפורמולה - כפית, אלא אם כן ניסית כבר והיתה תשובה אלרגית. אם נמנעים באופן מוחלט לגורם האלרגני במשך תקופה ארוכה , ניתן אח"כ להחזיר אותו לתפריט בהדרגה, כי לאחר המניעה הגוף יהיה פחות רגיש אליו- אך לא בהכרח ויש לעשות זאת בקפידה ובהדרגתיוית. על מנת לעשות סדר ואלמינציה לבדוק בדיוק מה מותר ומה כדאי לאכול וגם לקבלת מתכונים והמלצות , אני ממליצה לך לגשת עם ביתך היקרה לייעוץ. רק בריאות!
תודה, כבר יצרתי קשר עם נטורופתית באזורנו דרך הקופה, אני מקווה שהיא טובה כי אין לי המלצות עליה.