תוספים להפחתת החומצה בקיבה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/11/2020 | 15:07 | מאת: עדי

שלום, יש לי בקע סרעפתי גדול וריפלקוס רציני. שנים עם לוקחת תרופות ממשפחת ה PPI. לאחרונה הנקסיום במינון מקסימלי לא מספיק ויש לי צרבות. הרילפוקס אצלי הוא חומצי.. האם ישנם תוספים או צימחי מרפא להפחתת חומצות הקיבה חוץ מסודה לשתיה, מגנזיום וסידן? תודה מראש

שלום עדי, הטיפול התזונתי בריפלוקס ובקע הוא מאוד משמעותי. לא ציינ פרטים לגבי התפריט היומי שלך, אבל ראשית כל, יש חשיבות לסדר את התזונה לפי התוספים. ברוב המקרים תזונה טובה מאזנת את רמת החומציות וכמעט ואין צורך להשתמש במקביל בתוספים למעט אולי פרוביוטיקה. דבר שני .. בשימוש ארוך טוו בסותרי חומצה נוצרת דווקא תת חומציות ולא עודף חומציות ולכן סותרי חומצה יכולים להיות לא יעילים. לא ברור לי מה הסיבה שכתבת שהריפלוקס הוא חומצי, אבל ממש חשבו לבדוק את זה, אין דרך מעבדתית לבדוק את זה אלא בתישאול ובדיקה של התזונה שלך. ובוודאי שיש צמחי מרפא שיכולים לסייע ופרוביוטיקה, אבל קודם כל בירור האם מדובר כבר בתת חומציות (היפוכלורהידריה) או עודף חמציות - להבין מה הסיבות לכך ואז התזונה בהתאם !

מנהלי פורום נטורופתיה