לקיחת אנזימי עיכול כשיש עצירות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/09/2020 | 22:27 | מאת: יעל

שלום, אני בת 41. יש לי בקע סרעפתי מולד מאוד גדול, וריפלוקס חומצי מאוד חמור. שנים אני לוקחת את התרופה נקסיום(כמן אומפרדקס) פעמיים ביום. צריכה להגן מפני וושט בארט והתפתחויות סרטוניות. הריפלוקס אצלי הוא ממש כל הזמן, למרות שאני לא אוכלת את מה שאסור לי.(שזה הרבה). הבעיה היא שהמחסור בחומצה בקיבה גורם לי לעצירות כרונית. אני צורכת מספיק סיבים תזונתיים ביום עם הרבה מים, ולוקחת קבוע גם נורמלקס, אך עדיין זה המצב. כשאני חוקחת אנזימי עיכול זה ממש עוזר לי ולשם שינוי אין עצירות, אך ברגע שאני מפסיקה לקחת אנזימי עיכול הכל חוזר לקדמותו. אשמח לברר: לכמה זמן ניתן לקחת אנזימי עיכול רצוף וכמה פעמים בשנה מותר על מנת שהגוף לא יהפוך לעצמן וימשיך לייצר בעצמו? תודה מראש

אפשר לקחת רצוף, רצוי כמובן עם הפסקות כדאי להוסיף פרוביוטיקה ולראות אם משפר את המצב

מנהלי פורום נטורופתיה