תוצאות ויטמין די עם לקיחת תוסף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/08/2020 | 23:01 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 38. איני נחשפת לשמש ואני לוקחת נקסיום. לפני שנה הויטמין די שלי היה 22. מאז כל יום לקחתי 4000 יחב"ל של טיפות ויטמין די 3 שומני בכוס מים, וממש הופתעתי שהיום בבדיקות הדם התוצאה של ויטמין הדי היא 15. אנסה לקחת תוסף אחר, אך אולי יש לי בעיות ספיגה. מהו המינון המקסימלי שמותר לקחת ליום שלא יהיה מסוכן עם ערכים כאלו? תודה מראש

שלום מאיה, על מנת לשפר את הספיגה של ויטמין D, מומלץ לצרוך אותו יחד עם מרכיב שומני בארוחה למשל, טחינה, אבוקדו, אגוזים.. ולקחת אותם יחד. שנית, ממליצה לטול ויטמין D אחר, של חברה אחרת. ודבר אחרון, אני לא יודעת מה הסיבה שאת לא נחשפת בכלל לשמש, אבל אם אין מחלה או בעיה מיוחדת, אז בהחלט מומלץ להיחשף מעט לשמש.. במיוחד בימים אלה (: וגם כדאי לחזור על הבדיקה, לוודא שזה אכן 15 ואין טעות. ואז לקחת את הויטמין במינון המומלץ בהתאם. המינון מותאם לפי רמת החסר. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה