מספר שאלות לגבי זרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/01/2020 | 17:10 | מאת: נירית

שלום רב, האם יש איזשהו סיכון או בעיה לאכול זרעי צ'יה למי שנוטל כדור קרטייה לדילול דם? האם צריך לשטוף את הזרעים לפני השימוש בהם? ומתי אם בכלל צריך לטחון את הזרעים? תודה

שלום נירית, זרעי צ'יה מכילים אומגה 3 להם יש השפעה על דילול דם ולכן אינה מומלצת לצריכה עם תרופות לדילול הדם. במינון של אספירין עד 100 מ"ג עד כמה שידוע לי , לא אמורה להיות מניעה, אך לא ממליצה על נטילת צריכה של צ'יה באופן קבוע בתפריט, כמו כן תלוי מה מטרת הנטילה, ייתכן ויש חלופות מתאימות יותר. בהחלט מומלץ לשטוף אותם וניתן לאכול זרעי צ'יה בשלמותם או להוסיף אותם טחונים לכל מני תבשילים, קציצות, דייסות וכ'ו... בהצלחה ורק בריאות!

06/02/2020 | 08:16 | מאת: נירית

תודה רבה

מנהלי פורום נטורופתיה