תוסף ברזל שגורם לחרדה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/12/2019 | 19:13 | מאת: מושיק

שלום, בן 34, סובל מתשישות וחולשה וכאבי שרירים כבר תקופה ולאחרונה גילו לי מחסור קל של ברזל בדם (49). יש לי גם דלקת בקיבה לכן ניסיתי את הסוג העדין ובכמויות קטנות: ברזל נוזלי של אקוסאפ- ברזל מסוג "ביגליסינאט" ומשום מה אחרי המנה הראשונה הרגשתי חרדה חזקה ותחושת דיכאון לא מוסברת.. יכול להיות שברזל גורם לכזה דבר? כשניסיתי קודם לכן ברזל מאותו סוג בכדורים - ביגליסינאט של סולגאר gentle iron היו לי פלפיטציות קשות וחרדות גם כן.. האם עלי להחליף תוסף או שלגוף שלי לוקח זמן להסתגל לברזל? או שמא ההחרפה היא דווקא סימן שהברזל דווקא מתחיל לעבוד? (כמו שקורה בנוגדי דיכאון). בתודה,

שלום מושיק, תוסף הברזל אינו אמור לגרום לחרדה. ייתכן והחרדה נגרמת מסיבות אחרות אותן יש לשלול. ציית רק את ערכי הברזל החופשי -iron, ללא תמונת דם רחבה יותר הכוללת המוגלובין, מחסני ברזל, B12 ועוד.. יש לבדוק את כל הנ"ל בנוסף על מנת לשקול טיפול בברזל. ובנוסף יש לשקול סוג אחר של ברזל אם עדיין קיים חשש שהוא גורם לתסמינים אותם תיארת. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה