טיפול מומלץ לשפשפת מגרדת במפשעה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/12/2019 | 22:56 | מאת: רם

שלום רב מזה כמעט חודש סובל מסוג של שפשפת\גרד באזור המפשעה והקפלים מה מומלץ למרוח שם מבחינה טבעית ללא תופעות לוואי? רופא עור המליץ על משחת סטרואידים שאיני מומלץ למרוח שם.בעבר היה לי באזור פטרייה במפשעה לסירוגין.כמו כן המליצו לי על פרוביטיקה לטיפול בעור למה היא מיועדת? האם בריא לגוף בטווח הארוך? כמו כן האם בבדיקת דם של אלרגיה אטופית במידה ויש ממצא כזה מה מומלץ מבחינה טבעית? בברכה רם

שלום רם, יש לטפל בגורם, מה הסיבה לגרד במפשעה, האם חיכוך כתוצאה מעודף משקל או אלרגיה כלשהי או סיבות אחרות כמו רכיבה על אופניים, בגד ים רטוב, מכנסיים צמודים.. יש להבין ממה זה נגרם ולטפל בסיבה ולא בסימפטום. באופן סימפטומתי ניתן לטפל עם משחת קלנדולה, אלוורה , שמן לבנדר וכ'ו.. אין הנחיות כלליות לאלרגיה אטופית, כל מקרה לגופו. בהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה