הקשר בין טיפול מעיים לחרדה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/12/2018 | 02:06 | מאת: יובל

שלום. אני בן 45 ונוטל קבוע תרופה נוגדת חרדה בשם רסיטל במינון נמוך מאוד. לא היו לי התקפים כבר יותר משנה. לאחרונה עקב בעיות במעי רגיז ממנו אני סובל כל הזמן אובחנתי עם אוכלוסיה גדולה של חיידקים ופרזיטים (אמהות) במעיים. כטיפול הנטורפותית נתנה לי תחילה אנטיביוטיקה בשם מטרונידזול לעשרה ימים בתוספת פרוביוטיקה חזקה וכשיר בשם פארא-גארד למעיים. לאחר חמישה ימים של טיפול עם האנטיביוטיקה התחלתי לחוות התקפי חרדה כמו פעם לפתע פתאום עם כל הסימפטומים. אני כבר ארבעה ימים אחרי האנטיביוטיקה, עדיין לוקח את הטיפול הפרוביוטי כמו שצריך אבל החרדות לא עוברות. האם יכול להיות שטיפולי מעיים שקשורים לחילופי אוכלוסיות החיידקים במעיים יגרמו לחרדות או שינוי מצב רוח? אם כן, מה ניתן לעשות?

ראשית צריך לבדוק בתופעות הלוואי של התרופה-תופעות לוואי אפשריות:בלבול וערעור מערכת העצבים כך שניתן להסיק מסקנה אפשרית, אך חרדות יכולות גם להיות גם בגלל המצב של הפרזיטים עצמם והתחושות במעיים.

מנהלי פורום נטורופתיה