יובש מגרד ומציק בכף הרגל כולל פטריה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/10/2018 | 12:30 | מאת: רן

מזה מס ימים אני עם רגלים מאד יבשות בכף שתי הרגלים יש יובש קצת סדוק יש באזור העקב קשקשת[רופא עור המליץ על משחת אגיסטן עקב פטריה]. שאני הולך ברגל ימין זה מאד כואב וצורב ולעיתים גם ברגל שמאל.יש גם אדמומיות על שתי הרגלים מדוע? מה מומלץ לעשות? שמתי לב שזה תמיד מגיע בין אוקטובר לנומבר האם יש קשר לעונת החורף?והאם יש דרכים טבעיות יעילות להרגעה ומניעת יובש וצריבה בעור כפות הרגל?

שלום רן, בתקופה הזו מזג האויר גורם ליובש בעור ולכן כפות הרגליים יכילות להיות יבשות וסדוקות. לטיפול ביובש אפשר להשתמש בשמנים כמו שמן קוקוס, שמן זית אפשר למרוח על העקבים ולגרוב גרביים וללכת לישון עם זה (: ולחזור על הפעולה. אפשר השתמש בקרם רגליים על בסיס חמאת שיאה, לקבל טיפול רפלקסולוגי.. במידה ומדובר בפטריה ולא רק יובש זה כבר טיפול אחר מורכב יותר ודורש גם שינוי תזונתי ועוד.. בהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה