תרופה אנטי פיטרייתית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/10/2018 | 20:00 | מאת: יעל

שלום, יש לי קנדידה וגינלית שכבר 9 שנים כל הזמן חזורת. לאחר אינספור ניסיות של שינוי תזונתי, פלוס תוספים ופרוביוטיקה(תוסף קנדידה קליר וגם שמן אורגנו בנפרד לתקופה ארוכה), ובנוסף משחות אגיסטן, חומץ תפוחים, פרוביוטיקה בנרתיק ועוד.. שום דבר לא עוזר והיא תמיד חוזרת. קיבלתי טיפול תרופתי בתרופה פלוקונזול לחצי שנה. הבנתי שיש איתה אינטרקציה עם תרופות מסויימות כמו ציפרלקס. אני לא לוקחת ציפרלקס אבל לוקחת את הצמח רודיולה. הרופאים לא מבינים בזה... האם ידוע לכם אם ניתן לקחת רודיולה ביחד עם הפלוקונזול? תודה רבה

שלום יעל, מבדיקה שערכתי לא מומלץ ליטול רודיולה יחד עם פלוקנאזול. פלוקונאזול היא תרופה אנטי פטרייתית, המשתייכת למשפכת הטריאזולים והוא מעכב את הפעולה של האנזים 14α-sterol demethylase . רודיולה גם מעכבת אינזמים מסויימים, אומנם לא מצאתי עדיין חומר המראה על אותו עיכוב אינזים, אבל לא הייתי ממליצה על השילוב. מעבר לכך, כדאי לבדוק מה הסיבה לקנדידה החוזרת אצלך, יש סיבות שכנרא עוד לא אובחנו כמו סיבות הורמונליות, רגשיות וגם תזונתיות. כדאי לעשות עוד בירור (: רק בריאות ומקווה שתצליחי למגר אותה בקרוב, רק בריאות. מעין זעירא

מנהלי פורום נטורופתיה