לימון עם מים על קיבה ריקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/10/2018 | 22:43 | מאת: דנה

שלום סובלת מנפיחות בטן ובעיות בעיכול עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולבסוף הרופא קבע שיש לי מעי רגיז האם שתיית מים עם לימון על קיבה ריקה בבוקר יכול להקל על נפיחות בטן ובעיות עיכול?

שלום דנה, לא, לא מומלץ לשתות בבוקר מים עם לימון על קיבה ריקה. אין צורך לתת לקיבה חומציות מבלי שהתחילה לעבוד.. במידה ואכן האבחנה היא של מעי רגיז / רגיש יש לתת תוכנית טיפול מתאימה הכוללת שינוי תזונתי - מזונות מהם יש להימנע כמו למשל, חלב ומוצריו, לחם לבן, קמח לבן, ירקות מצליבים ועוד.. וכמו כן מזונת מהם כדאי לאכול יותר. בנוסף לבדוק חוסר איזון של הפלורה של המעי, אינזימים, רמת חומציות של הקיבה (עודף חומציות או תת חומציות יש לבדוק) ונטילה של תוספי מזון או צמחי מרפא בהתאם. אין סיבה לסבול, יש דרך לקבל את הטיפול המתאים.

מנהלי פורום נטורופתיה