שאלות על תוסף תזונה ויטמין b12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/07/2018 | 14:51 | מאת: דוד

הגוף שלנו מסוגל לאגור ויטמין b12 לאורך זמן. אם כך, מדוע נהוג לקחת תוסף תזונה זה באופן יום יומי במקום לקחת אותו אחת לתקופה מסוימת ושהגוף יאגור את מה שהוא צריך למשך התקופה? כמה זמן לוקח מיום תחילת השימוש בתוסף התזונה ועד שהערכים שלו בגוף עולים בצורה משמעותית לרמה תקינה שניתן לראות בבדיקות דם ובהרגשה כללית של הגוף?

שלום דוד, אופן לקיחת B12 במידה וקיים מחסור בבדיקות הדם הוא חודש על בסיס יומיומי ןאז יש לחזור על בדיקת דם ולראות שהערכים עלו (רצוי לפחות 400-450) ובמידה והערכים עלו יש להמשיך לקחת פעמיים בשבוע במשך שמונה חודשים.. ואז להפסיק לקחת. זה אמור למלא את המאגרים ולהישאר כך לתקופה ממושכת (גם של שנים). אך יש להמשיך ולעקוב ולוודא שהם לא יורדים. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה