נטילת ויטמינים פעם או פעמיים בשבוע

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/07/2018 | 12:39 | מאת: מיכל

שלום, יש לי בקע סרעפתי ורפלוקס קשה ואני מטופלת בתרופה נוגדת חומצה, לכן יכולה לקחת רק ויטמין סי לא חומצי. מאחר שאני לא אוכלת בכלל ירקות וברור לי שאני לא מקבלת את כל מה שצריך מהתזונה, אני לוקחת תוספים. הבעיה היא שמולטי ויטמין בלי ויטמין סי שהוא לא חומצי שאני יכולה לבלוע לא מצאתי.. אז הזמנתי כל תוסף בנפרד... הבעיה היא שהמינינום בתוספים הם מאוד גבוהים ואני חוששת שיווצר לי עודף... למשל בויטמין בי 2 מצויין שהמנה היא 2000 אחוז מהמנה היומית...סלניום 300 אחוז... וכו'... האם לפי דעתכם השיטה של לקחת את הויטמינים פעם בשבוע או פעמיים בשבוע יכולה להיות טובה מאשר כל יום? תודה רבה

שלום מיכל, האחוזים שציינת מתארים את המנה היומית של ה - ODA (אופטימלי) ולא של המנה היומית המומלצת של ה - RDA שהם נמוכים יותר. לא הייתי ממליצה לך לקחת כל ויטמין לחוד .. בגלל שאין מולטי עם ויטמין C לא חומצי. יש אפשרויות טובות יותר כמו למשל, לקחת ספירולינה - שהמרכיבים שלה מצויינים ויכולים לספק את מה שחסר לך או אצות אחרות או מולטי מינרל עם קומפלקס B או פורמולות על בסיס ירוקים ועוד.. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה