היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/01/2005 | 11:04 | מאת: דנה

הי, לאחרונה אובחנה אצל אימי מחלה בשם היפוגליקמיה. מה הטיפול המומלץ למחלה זו? מהם הדברים שכדאי לה לאכול? והאם עליה להתנזר מסוכרים לגמרי? גילה הוא 41. תודה רבה, דנה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2005 | 15:59 | מאת: מורי פישל

את בטוחה?

10/01/2005 | 01:03 | מאת: מעין זעירא

שלום דנה, צריך להבין מה מקור הסיבה להיפוגליקמיה ,שזהו מצב של נפילת סוכר. יכולות להיות לכך כמה סיבות: האם היא חולת סכרת הנוטלת תרופות ו\או אינסולין האם היא סובלת מכאבי ראש, סחרחורות, עצבנות, חשק עז למתוק ועוד כ 3-4 שעות אחרי ארוחה? האם היא אוכלת הרבה פחמימות פשוטות? סוכרים, לחם לבן, קמח לבן? ההמלצה היא קודם כל על 5-6 ארוחות קטנות במשך היום . לאכול פחמימות מורכבות: לחם מחיטה מלאה, פסטה מלאה, דגנים מלאים: אורז מלא, גריסים, שיבולת שועל ולהוריד סוכרים, קמח לבן- לחם לבן, פיתות , עוגות וכו'... להרבות בפירות ללא סוכר וסיבים: תפו'ע, אגס , פירות הדר.. והרבה ירקות ירוקים חיים ומבושלים. וקטניות .. אך יש קודם כל לאתר את הגורם לנפילת הסוכר ועל פיו ההמלצות. הרבה בריאות לאמא ולך... בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה