זמן מחצית החיים בפרמקולוגיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/10/2017 | 22:35 | מאת: מ. פנחס

הייתי שמח לשמוע מה זה זמן מחצית החיים בתרופה פסיכיאטרית והאם גם לתוספים יש הגדרה כזאת ? האם אחרי שזמן מחצית החיים עובר, גם ההשפעה של התרופה כבר לא מורגשת . איך קובעים זאת ?

שאלה יפה. זמן מחצית החיים הינו מונח פרמקולוגי שנקבע לתרופות מרשם. בשביל לקבוע זאת צריך לבצע בדיקות ומחקרים שכידוע לא נעשים בכל תוסף. לכל צמח/ תוסף אני יכול לשער שהזמן הוא שונה. ולהבדיל מהרפואה הקונוונציונאלית הפועלת לטיפול סימפטומתי שבה באמת זמן זה נצרך וחשוב הרפואה הטבעית אינה פועלת כך. האפקט שלה הוא מצטבר לאורך הזמן והצריכה, כך שגם אם היית בודק מהו זמן חצי חיים של התוסף בדם/ בגוף זה לא היה אפקטיבי ונכון כי שוב אנו לא עובדים עם הצמחים סימפטומתית לפתור בעיה של כאן ועכשיו, אלא לאורך זמן ולכן נקבע מינון אופטימלי לכל צמח/ תוסף והנכון הוא גם להיוועץ עם איש מקצוע כי זה משתנה בהתאם לכל אדם לפי גיל/ משקל/ בעיה..

מנהלי פורום נטורופתיה