קנדידה-מה מותר?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מעיין, תודה. קראתי את הכל ועדין יש לי שאלות. אני גם צמחונית וחשוב לי חלבון וברזל. האם מותר לאכול לחם אורגני מחיטה מלאה? (של "אדמה" מכיל שמרים..) עגבניות, בטטות, אבוקדו, אגוזים\שקדים\זרעי פשתן שיבולת שועל (מה הכוונה מלאה?) כל הקטניות? כמה נורא תפוח עץ גראנד אחד ביום? וכמה נורא קפה שחור אחד או שניים? חלב סויה ללא סוכר? וגם, מה הרעיון של צפורני חתול? ועד כמה עוזרות קפסולות של שום וחומצה קפלירית? עדיף לאכול שום טרי? ומה זה אלצין? ושאלה אחרונה - איזה סוכרזית הכי פחות מזיקה? תודה רבה בנות אתן כל כך עוזרות:)
1. מלחם כדאי לברוח. רק לחם משיםון מלא בלבד או פומפרניקל הוא מותר, בכמויות מצומצמות. 2. ירקות אין בעיה, תפוחי אדמה ובטטות מעט ולעיתים רחוקות, ורק כתוספת קטנה לירקות/חלבונים/סיבים (למשל למנת ירקות וקטניות/טופו...). 3. אגוזים ושקדים אין בעיה. 4. קטניות - חופשי. 5. תפוח עץ אחד שלם ביום עם הקליפה לא נורא, בכ"ז כדאי להמתין עם זה חודש חודשיים של תזונה קפדנית מאוד בתור התחלה. 6. רצוי שתמנעי מקפה - נסי קפה צ'יקורי (עולש) במקום. 7. חלב סויה ל-ל-א ס-ו-כ-ר אין בעיה. 8. לגבי צמחי מרפא ותוספי מזון כמו חומצה קפרילית - רק בהמלצה מקצועית של נטורופת או הרבליסט. 9. שום עדיף טרי וכמה שיותר !!! 10. בממתיק המומלץ ביותר הוא סטיוייה שבא מצמח הסטיוויה ואין לו שום תופעות לוואי (להבדיל מהאחרים). כל טוב.
הי נועה, תוכלי בבקשה להעביר לי את הרשימה המלאה שמעיין כתבה לך? אני חיילת ואני כנראה גם סובלת מקנדידה כבר שלוש שנים (קצת לפני הגיוס..). בעקרון יש לי זיהומים בנרתיק ללא הפסקה ושום דבר לא עוזר, ואחרי שקראתי את המאמר "משלימים עם הקנדידה?" אני חושדת שאני סובלת מזה. האם אבחנת את התופעה? אני אשמח אם תוכלי לייעץ לי מהידע שצברת עד עכשיו. תודה רבה ובהצלחה, שמרית.