תזונה לייצור חלב ושיפור איכותו.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/09/2004 | 20:36 | מאת: קרן

אשמח אם תיעצו לי לגבי תזונה שתעזור לי לייצר חלב , ולשפר את איכותו. תודה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה
25/09/2004 | 21:51 | מאת: מעין זעירא

הי קרן, סוד ייצור החלב:ככל שמניקים יותר , יש יותר חלב! וצריך לזכור את העובדות הבאות: 1.צריך לשתות הרבה מים בזמן ההנקה. 2.התזונה של האם המניקה צריכה להיות טובה ומזינה,מגוונת וויטאלית :פירות , ירקות,דגנים, . חיטה מושרית,כוסמת, בורגול , קוואקר,קטניות- במידה והעיכול מאפשר זאת. ניתן להוסיף שמרי בירה - 1-2 כפיות ליום. פולן 1-2 כפיות ליום. גרעינים שונים לא קלויים:גרעיני דלעת , חמניות, שקדים, אגוזים. 3.כדאי לנוח להירגעוהשתמש בכל מה שמרגיע:מוסיקה , נשימות, אמבטיה,לצאת החוצה להתאוורר! 4. מים חמים במקלחת יגבירו את זרימת החלב. להמנע: קטניות,משפחת המצליבים,פירות הדר , מוצרי חלב, קמח לבן, אלכוהול , קופאין, עישון, אוכל תעשייתי , סוכר. להמנע משתיה: נענע , מנטה, מליסה , מרווה, וכמובן קפה,(כל צמחי המנטה למינהם מייבשים חלב) מומלץ: מרביי חלב: שמיר-חולטים כפית של עלי שמיר 3 דק', מסננים ושותים. אניס- חולטים אצי כפית של אניס 3דק' , מסננים ושותים. קימל- משרים 1-2 כפיות של זרעי קימל במים רותחים במשך 10 דק'. שומר- חולטים כפית זרעי שומר למשך 10 דק'. ורבנה-משרים 1 כפית בתוך כוס מים למשך 8 שע' . סרפד - לחלוט כף של הצמח במים רותחים ולשתות. ובנוסף בירה שחורה,שמרי בירה,חילבה, תאנים טריות ויש עדיין נצלי את ההזדמנות! כל הנ"ל מומלצים כתה או כתוסף מזון, תבלין. תערובת להשבחת החלב: כוס וחצי של שבולת שועל מלאה ולהוסיף: סומסום מלא, גרעיני חמניות,קוקוס,פיצוחים כלשהם, נבט חיטה,זרעי פשתן טחון. חצי כוס עבור כל אחד מהמרכיבים הנ"ל. לשמור במקפיא ולאכול כל יום 3 כפות ביוגורט. בהצלחה! אני פה לשאלות נוספות... מקווה שעניתי לך .. .

מנהל פורום נטורופתיה