התלבטות ילד עוד חודש בן שנתיים.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

01/05/2015 | 21:26 | מאת: אורן

הי יש לבני חור בשן תוחנת תחתונה. היינו היום אצל רופא שיניים של הכללית שהציע שתי אפשרויות. טיפול בסדציה אצל רופא פרטי או המתנה.. תוך כדי לקיחת סיכון שהחור יגדל. מה עדיף? האם יש סיכון בטשטוש בגיל צעיר? האם יש דרך לעקב את כדילת החור מבחינת צחצוח/ תזונה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2015 | 09:43 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, מבלי לבדוק קשה להתייחס ספציפית, אך חשוב שתדעו: בשיני חלב התקדמות נגעי העששת מהירה מאד . טוחנת חלבית אמורה להיות עוד הרבה שנים בפה ( אם מדובר בטוחנת הראשונה גיל 9-11, בטוחנת השניה אפילו יותר) אם ההמלצה הרפואית הייתה מעקב בלבד זה דבר אחד, אך שאני מבינה מהדברים שכתבתם שיש צורך בטיפול , אך אין מענה בקופת החולים אלא בפרטי בלבד, לא הייתי מחכה שהנזק לשן יגדל , ככל שהחור גדל סוג הטיפול עלול להשתנות, יותר סיכוי לסיבוכים וכמובן עלויות הטיפול גדלת. במיוחד שהילד מאוד צעיר, גם אם תחכו לדוגמה שנה..גם בגיל 3 לא בטוח שישתף פעולה ( עדיין גיל צעיר) ובזמן הזה השן עלולה גם להגיע למצב של זיהום וצורך בעקירתה. כדאי לגשת למומחה לרפואת שיניים לילדים ולקבל מענה ספציפי לילדכם. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים