פניה לרופא שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/12/2014 | 11:00 | מאת: אלונה

שלום אני רוצה לקחת את הבת שלי (בת 7 ) לרופא שיניים בעקבות בדיקה של רופאה בקופה ומידע בנוגע לזה שיש חור בשן וכן בשל חבלה מגיל 4 בה איבדה את שתי שיניה הקדמיות האם עליי ללכת למומחה לרפואת שיניים לילדים או שלא מחייב אלא לרופא שיניים רגיל שמטפל בילדים בנוסף אשמח להבין האם יש הבדל בין סדציה לבין גז צחוק? אם צריכה לבצע סתימות כיצד זה נעשה בילדים שן אחת התחילה לצמוח לאחרונה השנייה עדיין לא.... להערכתך כמה זמן יקח עד לצמיחתן מחדש ? אגב אם לא חוזרת לרופא הראשון שראה את הילדה ביום החבלה האם זה משנה עבור הרופא שעכשיו יקבל אותה מבחינת הנזק שנגרם בתקווה ולא נגרם :(

06/12/2014 | 21:19 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אלונה, לרופא/ה שיניים מומחה לילדים בשל הכשרה יחודית וארוכה יותר יש יתרון מבחינת ההתמודדות עם ילדים צעירים, או ילדים רגישים וחוששים, הידע רב יותר ויש יותר ניסיון במצבים מורכבים. גז צחוק משמש למצבי חרדה קלה, הילד נושם אותו באמצעות מסיכה במשך הטיפול. סדציה זו כבר התערבות תרופתית, במצבי חרדה וחוסר שתוף פעולה מורכבים יותר. רופא מומחה מורשה בסדציה. לרופא שיבדוק נסי להגיע עם כמה שיותר מידע ( צילומים קודמים, רשומה רפואית...) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים