פצע בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

06/07/2014 | 14:16 | מאת: אופק

אני בת 16 ולפני כחצי שנה עשו לי צילום פנורמי בעקבות צמיחת שיני בינה ושן בינה אחת יצאה במלואה בצד שמאל למטה אך הרופאה אמרה ששלוש השיניים האחרות כלואות וכשיתחילו לצמוח יהיה צורך בעקירה כירורגית. לפני כשבוע וחצי הופיע לי פצע בצד ימין למטה, במיקום של השן בינה. הפצע הוא כמו מין בור כואב ואדום ומדמם. איני רואה שן באזור. מזה ? האם זה פצע או השן בינה? האזור מאוד כואב מהפצע.מה לעשות?

08/07/2014 | 09:31 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אופק, כאשר מופיעה בעייה כדאי לגשת לרופאה שתבדוק ותתן לך אבחנה נכונה ופתרונות להקלה בטווח המיידי ובטווח הארוך. יכול להיות (כמובן שצריך לבדוק) ששן הבינה מתחילה לבצבץ ואז נוצר כיס של חניכיים שנכנסים אליו שאריות מזון וחיידקים ומתפתחת דלקת מקומית שעלולה להציק מאד. אם זה המצב בשלב ראשון חשוב לנקות היטב ולחטא (הרופאה תתן לך פרטים מדוייקים כיצד) ולשקול האם אכן דרושה עקירה או לא לפי כל הנתונים אצלך. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים