חבלה בשן חלבית קדמית עליונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/05/2013 | 12:24 | מאת: דני

שלום רב, בני בן שנתיים ואחד עשר חודשים. לפני כחצי שנה הוא נפל על ספסל וקיבל מכה רצינית בשן הקדמית העליונה מצד ימין. שן חלבית כמובן. השן זזה ממקומה אך לא נשברה. בצילום שעשינו (מצ"ב) בתאריך ה-16 לדצמבר 2012 אמרו לנו שכרגע ממליצים לנו רק לעשות מעקב אחר השן ולעקוב אחר שינויים ולבוא לביקורת לאחר מספר חודשים. בינתיים השן חזרה פחות או יותר מקומה המקורי ולא שינתה את צבעה. בביקורת שעשינו לפני כמה ימים נאמר לנו על ידי רופאת השיניים לילדים כי נוצרה דלקת והשן ספוגה, וחייבים לבצע עקירה באופן מיידי כדי לא לפגוע בשן הקבועה ו/או בשיניים הסמוכות. רופא שיניים לילדים נוסף שהלכנו אלינו ייעץ לנו לא למהר עם העקירה אלא להמשיך ולעקוב. יש לציין כי הילד איננו מתלונן על כאבים ואין שום סימן חיצוני בחניכיים או בשן החלבית עצמה. לטענתו כל עוד הילד לא מתלונן על כאבים או כל עוד אנחנו לא מזהים איזושהו שינוי או החמרה עדיף להשאיר את השן כמו שהיא. נשמח לדעת מה חוות דעתכם?

28/05/2013 | 20:58 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דני, אם הממצאים בצילום מראים תהליך חד משמעי של ספיגה דלקתית של שורש השן החלבית,באופן כללי לא מומלץ להמתין. נבט השן הקבועה המתפתחת בסמיכות לשורש החלבית צעיר וחשוף מאד להשפעות שליליות כגון זיהום דלקתי. לא ברור לי אם הרופאים שפגשתם מומחים עם תעודת מומחה.אם עדיין מתלבטים פנו למומחה. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים