התייעצות טיפול שורש שהופסק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/12/2017 | 19:36 | מאת: לי

בן 7 וחצי החל טיפול שיניים עם גז צחוק.הגז גרם לו לדופק מהיר.הילד אסטמתי.הופסק הגז וניתנה זריקת אלחוש מאחר שהרופא אמר שהטיפול הוא שורש .הזריקה גרמה לילד לבכות ולסרב להמשיך בטיפול.כרגע המצב שהרופא ניקה את השן והעצב חשוף עם סתימה זמנית. מה ההשלכות של להישאר במצב הזה עם השן?.האם המשך טיפול שורש הוא מסובך?מתי השן תנשור?מדובר בשן הטוחנת הראשונה למעלה

הטוחנת הראשונה הראשונית נושרת בדרך כלל בסביבות גיל 9-10 לכן במידת האפשר כדאי לנסות לטפל בשן , לפי התאור דרוש קיטוע מוך השן ואולי כתר טרומי מעליו. במידה ואינו מגיב טוב לגז צחוק ייתכן וכדאי לטפל באמצעות סדציה (טשטוש) תרופתית , אצל מומחה ברפואת שיניים לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים