זיהום ונפיחות בחניכיים כחודש אחרי סתימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

12/01/2017 | 09:51 | מאת: עינת

שלום, ביתי בת תשע לפני כחודש וחצי עברה סתימה גדולה בשן טוחנת חלבית. לפני כשבועיים היו לה כאבים בשן במשך כמה ימים הלכנו לרופא השיניים שלא זיהה בבירור שזה נובע מהשן של הסתימה ומכיוון שרמת הכבא היתה במגמת ירידה אמר להמתין שיעבור ללא טיפול. לפני שלושה ימים נוצצרה לה נפיחות בחניכיים באיזור אותה השן (כמו ג'ולה מתחת לחניכיים). הרופא הציע שנתחיל אנטיביטיקה. ועל כן נוטלת אנטיביטיקה כבר יומיים (6 מנות בינתיים) בינתיים אין שום שינוי. מתי לצפות לשינוי? האם נכון שזה כל הטיפול? או שיש כן לשקול לבצע התערבות?

19/01/2017 | 12:40 | מאת: ד"ר רוזן

שלום, אנטיביוטיקה לא תפתור את הבעיה, יש לשקול התערבות לפי מצב השן ורמת הזיהום ( טיפול שורש או עקירה)

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים