הכתבה על ה ACL ו המלצתך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/10/2002 | 11:17 | מאת: מעוז

שלום רב, אניבן 28, ושלשום עברתי ארטוסקופיה ונמצא בברך ימין " קרע שלם של ACL עם סינוביטיס על קרע דימום תוך ברכי,בוצעה הטרייה של הגדם" מה זה סינוביטיס, ומה זו הטרייה של הגדם? אני ספורטאי חובב (כדורסל) אך די ברור לי שאאלץ לוותר על תחביב זה. סוגי ספורט נוספים שאני עוסק בהם : הליכה,שייט וסנובורד (סקי על מגלש אחד שבו הרגליים מקובעות על קרש) האם אוכל לחזור לתחביבים אלו גם ללא ניתוח ובאיזה פרק זמן? בכתבתו של ד"ר רון למדן הומלץ לעבור ניתוח לבעלי קרע מלא אך בפיסקה הבאה הוא כותב כי על ידי פיזוטרפיה אינטנסיבית וחיזוק השרירים והרצועות"סובלים מסימפטומים מועטים אם בכלל" מהי דעתך בנושא על פי תאור המקרה שלי? בכבוד רב, מעוז

סינוביטיס : דלקת של רקמת הסינוביה . שזו רקמתהציפוי הפנימי של הברך שעוטפת גם את הקישורים הצולבים. הטריה : חיתוך וישור הקצוות. המלצתי - אינייכול לתת המלצה על סמם הנתונים שהבאתשכןההמלצה נגזרת משני דברים: א. אישיות המטופל , ציפיותיו , רצונו ותקוותיו. ב. הממצא המקומי בבדיקה . אני פגשתי שחקן כדורסל "מקצועי " שסבל מקרע של קישור צולב קדמי והסתדר היטב עם חגורה מיוחדת .

03/10/2002 | 08:22 | מאת: מעוז

03/10/2002 | 08:26 | מאת: מעוז

שוב שלום ד"ר, באופן אישי החלטתי שלא לבצע את הניתוח, ולתת צ'אנס לרגל להתאושש באופן טבעי על ידי חיזוק השרירים. מתי אוכל לשלב בתהליך השיקום פעילות אירובית כגון הליכה וכ"ו, הכי חשוב האם בחורף הקרוב אוכל לגלוש בחרמון? :-) בתודה מראש מעוז

מנהל פורום אורתופדיה