פריצת דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/09/2002 | 05:17 | מאת: תמר

מזה זמן רב, הייתי מתעוררת באמצע הלילה בגלל תחושת זרמים ביד ובגלל נוזל/גל חום שהיה עולה לי לראש וגורם לתחושת דלקת. לבסוף, לאחר 4 חודשים, גילו שאני סובלת מפריצת דיסק צווארי בין חוליות 6 ל-7. . מזה יומיים איני יכולה לישון מכיוון שברגע שאני מניחה את הראש אני חשה עירפול, צלצולים עד כדי תחושה של שיתוק בגפיים, כשאני מתעוררת זה עובר. בנוסף, אני חשה בפצעון תת-עורי שצמח בקצה עמוד השדרה שכאשר נוגעים בו, נוצרת תחושה שורפת בכל האזור האחורי של הראש. א. האם כל התופעות האלה הן תוצאה מפריצת הדיסק? ב. עד כמה חמור המצב שלי לדעתך (אני אמורה לטוס עוד 4 ימים לחו"ל לשבוע ואני קצת מפחדת)? תודה מראש לך.

למרות שלא נראה לי שאפשר לתלות את כל המחושים שאת מתארת במחלת הדיסק לא הייתי מסתפק באמירה זאת והייתי בהחלט מנסה לבדוק את הדבר לעומק ולהווכח שאין לך נזק שנגרם על ידי לחץ על חוט השדרה. הדבר הראשון לעשותו לשם כך הנו בדיקה נוירולוגית טובה ואתזאת כמובן איני יכול לעשות באמצעות המקלדת

מנהל פורום אורתופדיה