Kissing Spine

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/09/2002 | 21:19 | מאת: שירי

בת 26, 1.65, משקל 52. לאחרונה התבשרתי כי כאבי הגב התחתון מהם אני סובלת לאורך שנים, נגרמים בשל עמוד שדרה נושק L5. לאורטופד לא היו כל טיפים להקלת הכאב, מלבד כדורי נקסין. האמנם? אציין כי אני הולכת חצי שעה ביום, ארבע פעמים בשבוע + חיטוב גוף חצי שעה ביום, שלוש פעמים בשבוע (בביתי). האם זה מזיק לי?

חידודים נושקים ( נקרא גם תסמונת בסטרוף) היא בעצם מחלה של סוסי רכיבה שהועתקה לבני אדם בשל ממצא רנטגני דומה למה שמוצאים אצל סוסים. לא קשה לבדוק אתנכונות האבחנה על ידי הזרקה של חומר מאלחש מקומי בין הזיזים הקוצניים (דהיינו הSPINES ) . בכל מקרה אם את מודאגת לגבי פעילות גופנית הרי שכל תנועה שיש בה כפיפה לאחור יכולים החידודום להתנגש זה בזה ול"התנשק" כפיפה לפנים לעומת זאת מרחיקה אותם זה מזה, כן גם תנועה הנקראית טלטול אחורי של האגן. זו תנועה נחמדה בכל מקרה היא טובה לכמה דברים נוספים ובין השאר להקטנת הקשת המותנית והורדת הלחץ על הדיסקוסים

מנהל פורום אורתופדיה