ניתוח להחלפת ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2002 | 16:42 | מאת: רינת

מה הם הסיכונים הקשורים בניתוח להחלפת ברך? האם משקל עודף רב וגיל הם שיקולים לביצוע הניתוח גם במקרה קשה מאוד? כיום אין לי יכולת לכופף את הברך או לעמוד עליה במשך זמן ממושך (10 דקות) מה קורה במקרה שהניתוח נכשל? האם יש אפשרות לבצע ניתוחים חוזרים? האם לאחר הניתוח, בהנחה והצליח, ניתן לחזור לשיגרה ולעבודה הדורשת עמידה ממושכת (מספר שעות)? אשמח לקבל תשובות מפורטות. תודה מראש. רינת

הסיבוכים של ניתוח החלפת הברךהנם : זיהום הפצע הניתוחי עד לזיהום המשתל עצמו. פקקת ורידים. פגיעה בעצב הפראונאלי. פגיעה בעורק הפופליטאלי. תלישה של הגיד הפמורלי. כשלון טכני בהתקנת המשתל. דימום לאחר הניתוח. התלייפות תוך מפרקית . שבר של הפיקה אחר הניתוח. כאב בקדמת הברך . שבר שלעצם הירך מעל למשתל. עם כל זאת מדובר על ניתוח בעל סיכויי הצלחה גבוהים מאד. משקל כבד איננו נקודת זכות כשמדובר בניתוח זה והמשקל האידיאלי אצל אישה אינו עולה על 70 ק"ג אך עם זאת משקל יתר אינו סיבה להמנע מניתוח. גיל אינו עילה לשום דבר. מה שקובע הוא המצב הבריאותי גופני ונפשי. ניתוח מוצלח מאפשר פעילות שגרתית. פעילות ספורטיבית נמרצת אינה מומלצת.

מנהל פורום אורתופדיה