כאבים בגפיים העליונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/08/2002 | 18:02 | מאת: עדית

אני בת 20, סובלת מכאבים עזים מזה כחצי שנה שהחלו בשורשי כפות הידים, יתכן שבעקבות הקלדה ממושכת בצבא, שהתפשטו עד לכתפיים. לפני כארבעה חודשים הופיעה אצלי הגבלת תנועה במפרק ימין (בעקבותיה זוית המפרק המקסימלית היא 110 מעלות) - ההגבלה הופיעה לאחר כ-8 פגישות פיזותרפיה. אני בריאה בדר"כ, בצעתי בדיקות דם (ש"ד, ס"ד, B12, ברזל וכו'), צילומי גפיים, מיפוי עצם, בדיקת דופלר לגפיים ונשללה קיומה של מחלת פרקים כלשהי. כרגע אין בידי האורטופדים המטפלים בי דיאגנוזה. האם ביכולתך לשפוך אור על מצבי?

אני זקוק להרבה יותר מידע. כגון מהו המפרק עליו אתמדברת ? האם מרפק . (כשמדברים על מרפק הרישישור מלא נחשב 0 מעלות וכיפוף מלא יכול להגיע לכ140 מעלות ( תלוי בעובי רקמת השריר והשומן) איזה צילומים עברת ( כתפיים, מרפקים שרשי כפות ידיים ? ). מהן תוצאות הבדיקות שעברת . מה פתאום בדיקת דופלר- מה היתה הסיבה הקלינית לביצועה?

25/08/2002 | 20:16 | מאת: עדית

המפרק עליו מדובר הוא מרפק ימין, מיושר עד לכדי 110 מעלות. בצעתי צילומי עמש"צ, שורשי כפות ידיים ומרפק ימין - ללא ממצא כלשהו. בדיקות הדם שלי בתחום הנורמה. מפוי העצם שלי - תקין לחלוטין (גב+ידיים). הסיבה לביצוע בדיקת דופלר הוסברה לי כניסיון לשלילת דלקת גידים (האם יש קשר?) שוב, תודה.

מנהל פורום אורתופדיה