מניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2002 | 11:42 | מאת: בעז

שלום 1. הנני בן 47. לפני כשבועיים בצעתי תנועה לא נכונה בפעילות ספורט וכתוצאה מכך הרגל שלי ננעלה ללא יכולת לישרה. 2. באבחון ראשוני נמצא חשד למיניסקוס אולם תוך כדי בדיקה הנעילה השתחררה. 3.לפני 5 ימים בצעתי פעולת כריעה פשוטה והברך ננעלה ללא יכולת לישרה וכרגע אני הולך על קביים. 4.הופנתי לביצוע מיפוי spect ופיזיוטרפיה. 5. שאלותי 5.1 - מה זה מיפוי spect ומה הוא בא להראות. 5.2 - האם תרגילי הפיזיוטרפיה בה אומרים לי לישר את הרגל לא תגרום לנזק ? 5.3 - האם הליכה על קביים הוא פתרון נכון לשלב זה ? 5.4 - האם כדאי "לקדם" ניתוח אורתוסקופי שמשמש לאבחון והוצאת סחוס קרוע ללא צורך לחכות לביצוע המיפויזאת מאחר והמיפי יתבצע עוד חודש ? 5.5 - מהי תקופת ההחלמה לאחר הניתוח ומה נדרש לבצע בה ? 5.6 - האם ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית כולל ג'ודו ואם כן תוך כמה זמן ובאילו תנאים (שים לב לגילי המופלג) תודה בעז

מצב של ברך "כלואה" הוא מצב לא בריא שמחייב פתרון באופן דחוף . בדיקות עזר כגון ספקט הן מיותרות שכן יש צורך לבצע ארתרוסקופיה לצורך תקיון הטעון תיקון בין שזה הוצאה של חתיכת מניסקוס קרוע שנכלא בין עצמות המפרק או גוף חופשי או לשון של פד שומני או חתיכה של קישור קרוע. אין דבר כזה הוצאת סחוס קרוע שלא לצורך בנסיבות שנוצרו אצלך.נהפוך הוא יש גם יש צורך להוציא את החתיכה הקרוע( לחליפין במקרים מאד מסויימים לתפור אותה למקומה. ) . זמן ההחלמה מן הניתוח יארך ככל שההמתנה לניתוח תארך. והוא יכול להיות 3 עד 12 שבועות. ניתן לחזור לפעילות ספרטיבית מלאה ומהנה למרות התחושה הגריאטרית שלך. רק בריאות

13/08/2002 | 16:20 | מאת: בעז

תודה לך

19/08/2002 | 19:16 | מאת: בעז

שלום על פי המלצתך והמלצת רופאים אחרים ביצעתי אורתרוסקופיה. היו שני ממצאים : א. מיניסקוס קרוע שאותו הוציא ב. קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית. שאלותי: האם הקרע החלקי ברצועה יתאחה ? (שמעתי על מושג רגנרציה) ובאילו טווחי זמן? מה המשמעות להמשך פעילות ספורטיבית במקרה דנן ? האם כדאי להעדיף ענפי ספורט מסויימים כגון שחיה על ענפי ספורט אחרים בהם אני עוסק כעת (כדורגל ג'ודו) בברכה בעז

מנהל פורום אורתופדיה