דלקת בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/08/2002 | 12:49 | מאת: דנה

לפני כשלוש שביעות התגלתה אצלי דלקת בעצם הזנב. מאז קיבלתי במשך שבועיים כדור נגד דלקת וממשיכה עם טיפולי פיזיוטרפיה. למרות התהליך שעברתי, אינני מרגישה שום שינוי לטובה. הכאבים גדולים, קושי בלשבת וכמובן אינני ישנה הרבה עקב הכאבים. שאלתי..... מהו זמן ההבראה מדלקת בעצם הזנב. ואם אפשר לתת הסבר כיצד נוצרת הדלקת. התחושה כאילו חוליה בולטת המשנה כיוונים. תודה רבה מראש, דנה

אני מניח שאת מתכוונת למה שנקרא קוקצידיניה או כאב העצה ( וגם עצם הזנב ) . המילה "דלקת " אינה מדוייקתשכן לא ממש מדובר בדלקת.למעשה לע"ק הסיבה היא חבלה לעיתים עם פריקה של חוליות העצה ויש גם שהסיבה לכאב מקורה אינו ממש בעצם העצה אלא ברקמות סמוכות לה. חשוב לכן לבדוק נקודה זאת על ידי א. בדיקה רקטלית (כן, לא נעים אך חשוב ) ב. בדיקות עזר מתאימות כולל צילומים צדדיים של העצם בעמידה ובישיבה. בכל מקרה מדובר בכאב "תחת" לזמן ארוך לעיתים חדשים רבים . ניתן לקצר את הסיפור- לפעמים - על ידי זריקת סטרואידים. בדרך כלל מקדימים לה זריקה של הרדמה מקומית על העצם .אם הכאב נעלם סימן שהבעיהבאמת היא בעצם עצמה ואם אין תת פריקה יש מקום להזרקת סטרואידים.

11/08/2002 | 10:31 | מאת: דנה

מנהל פורום אורתופדיה