שבר העצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/08/2002 | 20:17 | מאת: שי

למומחה האורתופד שלום, יש לי בעיה יש לי שבר ישן של יותר מ-40 חודשים (שלוש וחצי שנים בערך...) אחרי תאונה. שבר עצם הבריח \ חיבור עם עוות-(קיצור) דפורמציה של עצם הבריח בשליש אמצעי לטרלי . יש לי כאב חד בכתף גם בשבר וגם בצד של הכתף (בצד הגוף) כאב חד כזה ותחושה לא נעימה של כאילו יש לי לחץ כזה (מציק) ובכלל באיזור וגם מאחורי הכתף כאילו בצד הגב - אני מרגיש כאב ואני מוגבל בהרמת הכתף מעל השכמה כאילו והרופא אמר שזה בגלל כאב ורגישות במפרק AC-J. השאלה שלי אליך היא מה זה מפרק AC-J ? הרופא גם אמר לי "יכול להיות שיש לך פריקה של המפרק AC-J עם עלייה למעלה !? !?!?! מה זה אומר!? שאלה היא למה יש לי כאלה כאבים !!! שאני שוכב על הגב הרבה זמן ... ובהרבה סיטואציות אחרות ... יש לי ממש בלט כזה כאילו העצם בחוץ ( למרות שראיתי שבר בעצם הבריח והעצם קצת נפוחה וזהו , שונה משלי) מה דעתך על המצב ?, מה אפשר לעשות כי אני לא מבין את המצב זה לא ברור? האם יש פתרון ?!? ניתוח וכ"ו... יכול להיות שזה יעבור \ ישתפר על הזמן אפילו שעבר הרבה זמן!? תודה רבה רבה מראש. שי.

ACJ הכוונה מרק שבין עצם הבריח לעצם השכמה . מדבריך אני מתרשם שסבלת שבר של עצם הבריח עם תזוזה ניכרת מה שגרם לשינויים מקומיים ביחס בין הרקמות דימום מקומי עם צלקת פנימית גדולה. כל אלה גורמים לכאב עקב מתח על הרקמות שבן יש חיישני כאב. תאורטית יכול להיות שקיים גם מצב של "חוסר חיבור" שהוא מלווה בכאב ואולי גם פריקה של המפרק הנ"ל שוב סיבה לכאב. לגבי שאלותיך האחרות לא ראוכל לענות בלי לבדוק אותך ובלי לראות צילום רנטגן.

מנהל פורום אורתופדיה