ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/06/2002 | 18:20 | מאת: שרה

אני בת 65 בריאה בדרך כלל. מזה 3 חודשים סובלת מכאבים בברך שמאל. להלן ממצאי בדיקת מיפוי עצמותץ הדגשה בריכוז באזור ארטיקולרי מדיאלי שתי ברכיים, טביאלי ופמורלי, פטלה ברך שמאל ואזור ארטיקולרי לטרלי ברך ימין. יכול להתאים לתהליך דלקתי. אין לראות ממצאים חיובים נוספים בעצמות שנסקרו. שאלתי : 1. האם טיפול בקורטיזון יכול להועיל? 2. האם ניתוח בא בחשבון? 3. מהו בעצם הטיפול שאתה מציע? בברכה שרה

שרה שלום רב אינני מציע טיפול. אני גם מתפלא שבחרת להביא את בדיקת מיפוי העצמות שהיא אולי הבדיקה הפחות חשובה כשמדובר בכאב ברכיים . הטיפול צריך להגזר מן האבחנה אבחנה עושים על סמך: א. סיפור המחלה למשל התנהגות הכאב , מיקומו המדוייק , היש נוקשות , היש הגבלת תנועה, תמחלות רקע, תרופת הרגלים ועוד. ב. בדיקה גופנית נפיחות חום אודם רגישות נוזל תוך מפרקי טווח תנועה קרקושים מבחני פרובוקציה . ג. צילום רנטגן. ד. ניקור ברך במידה שיש נוזל. בשלב זה כבר בדרך כלל יש אבחנה ועוד לא הגענו למיפוי עצמות . במידה שחושדים שיש קרע של מניסקוס ורוצים תנא דמסייע בדיקת מיפוי עצמות בטכניקה של SPECT יכולה להיות מועילה מאד. מיפוי עצמות הופכת בדיקה חשובה אם חושדים שיש מחלה בעצם מחוץ למפרק.

מנהל פורום אורתופדיה