כאב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/06/2002 | 17:29 | מאת: עינת

כואבות לי כפות הרגלים. ביחוד השמאלית. הכאב הוא בצידי הכפות וכל הזמן אני מרגישה צורך לעסות את הכפות רגלים. מה זה יכול להיות?

סיבותרבותלכאב בכפות הרגלייים . די בעמידה ממשוכת במשך היום ,נעליים לא בנויות כהלכה. דפורמציות במבנה כף הרגל, הפרעות בזרית הדם, לחץ על עצבים, מחלת עצבים פריפרית ומה לא?

06/06/2002 | 23:25 | מאת: צביה פריד

אל מומחה באורתופדיה: לבן שלי בן 16 אובחנו שתי בעיות בעמוד השדרה אני מעוניינת לדעת עוד על מחלת ה-Scheurmann"s u ו-Spondylolysis ) בעברית:מחלת שוירמן ו ספינדילוליסיס) תודה מראש צביה פריד

מחלת שוירמן נקראית בעברית עקשתנעורי והיא מתבטאית בהופעת עקשת בגב כלומר הגב נעשה עגול מידי דבר המלווה לע"ק בכאב גב . ספונדילוליזיס הנו מצס שבו מופיע מעין סדק בחלק מסויים של החוליה והדבר עשוי להיות מלווה בכאב. מדובר כאן בחוליות מתניות .

מנהל פורום אורתופדיה