ציסטה "בייקר" בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/05/2002 | 20:23 | מאת: רונית

שלום רב, (גיל 58) עקב כאבים עזים ברגל ימין הגורמים לצליעה בזמן הליכה וכאבים בלתי נסבלים בזמן כפיפה וישור הברך, נשלחתי לבצע צילומי אולטרא סאונד ומיפוי עצמות. הממצאים הראו באולטרא סאונד הודגמה ציסטה ע"ש בייקר עם מס' לשכות הגדולה יותר 1.4 ס"מ אורך כולל קרוב ל- 3 ס"מ. בנוסף, מודגמת לישכה ארוכה יותר החודרת בין שריר התאומים לבין הסולאוס ל- 3 ס"מ. כלי דם פופוליטיאליאים במראה תקין. במיפוי העצמות -נסרקו: גולגולת, עמוד שדרה, פרקי ירכיים, ברכיים, שוקיים, אמות, שורש כות הידיים, כפות הידיים.הממצאים- אין פטולוגיה מוקדית. שינויים ספונדילותים מודגשים ב- C3-4, C7,D1,D4,D8 .שינויים אוסטארטרוטים בברך ימין מדיאלי וגם פטלה, ובברך שמאל מדיאלי. בנוסף ריכוז מודגש בפרק מטקרפו-פלנגיאלי ראשון וכתף ימין. הטיפול: כדורי אטופן, פיזיוטרפיה, "ברכיה", האם ישנו טיפול נוסף, טיפול תרופתי לכיווץ הציסטה ובנוסף, מהי ציסטה ע"ש בייקר, האם יכולה להתפוצץ וכתוצאה ממה, האם יכולה להפוך לגידול במשך הזמן, לפעמים ישנה תחושת אי נוחות מסוימת בעקב ובבהונות של אותה הרגל ו"מתפוקקת" בזמן הליכה- האם זה נובע כתוצאה ממיקום הציסטה או מגודלה? מהם השינויים האוסטוארטרוטים בברכים, ושינויים ספונדילותים בחוליות עמוד השדרה? תודה מקרב לב רונית

ציסטה על שם בייקר הנה מעין שלפוחית היוצאת מתוךמפרק הברך בדרך כלל בעקבות קרע במניסקוס . הלפוחית צוברת נוזל מפרקי לאיטה וגדלה. כןהיא יכולה להתפוצץ ולגרום לכאב באחורי השוק. לא אין היא הופכת לגידול. אין טיפול אפקטיבי לבד מהרחבת הקשר למפרק באמצעות ארתרוסקופיה. שינויים אוסטאוארטריטיים הנם ממצאי בדיקה המיוחסים למחלת האוסטאוארטריטיס. על אוסטאוארטריטיס קראי ב: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272

מנהל פורום אורתופדיה