ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/04/2002 | 19:04 | מאת: נורית

שלום רב,לאחר כאבי ברך שנמשכים כבר מעל לחצי שנה, טיפולי פיזיוטרפיה, ובדיקת מ.ר.י שאישרה את חשד הרופא לקרע במניסקוס המדיאלי, החליט האורטופד המטפל בי לערוך לי ניתוח ארטרוסקופיה וקבלתי תור לעוד כ-3 שבועות. בינתיים חלה הקלת מה בכאבים, אם כי הבעייה עדיין בהחלט קיימת. אני מתלבטת אם לבטל את הניתוח או לדחותו, בעיקר בגלל העובדה שאני חולה באי-ספיקת כליות (במצב יציב בינתיים) וחוששת לפגיעה בכליות כתוצאה מההרדמה (נאמר לי שבשתי צורות ההרדמה האפשריות- מלאה או בעזרת אפידורל, עלולה להיות ירידה בלחץ הדם שעלולה להזיק לכליות) בהנחה שאכן יש קרע במניסקוס, האם בביטול הניתוח אני לוקחת על עצמי אחריות כבדה מדי למצב הברך?

ראשית ניתן לעשות ארתרוסקופיה בהרדמה מקומית שניתבהכנה מתאימה אין צורך שתהיה ירידת לחץ דם בעת הרדמה אזורית . שלישית- במידה שאינך סובלת מכליאה של הברך אפשר לחיות עם מניסקוס קרוע בלי סיכון מיוחד.

מנהל פורום אורתופדיה