בעיות ברכיים, קרע במיניסקוס ומגהגלופלקס...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/03/2002 | 20:22 | מאת: לילך

בצילום spect ברך אובחנו לבעלי התופעות הבאות (אני מעתיקה מסיכום הצילום): סינוביטיס, נזק פטלופמורלי, קרע של lateral meniscus ונזק של medial meniscus, ו - bone bruise או bone contusion של medial ו - lateral femoral condyle בברך שמאל. הרופא המליץ על טיפול בכדורי art 50 ושימוש בתוספי המזון: מגהגלופלקס ו - msm. (בנוסף מדרסים ופיזיוטרפיה חשמלית) שאלותינו הן (כמובן שנשאל גם את הרופא אבל הפגישה הבאה היא עוד שבועיים, ובדר"כ הרופא עמוס ולא נעים להטרידו בשאלות להרגעת הרוח...): 1. הבנו כי מגהגלופלקס נותן מענה לשחיקת סחוסים (אוסטאו-ארטיסטיס - האם זה המונח הלועזי?) - האם הוא אמור לתת מענה לקרע במינסקוס או רק לשחיקת סחוסים. 2. art 50 - האם זהו רק טיפול סימפטומטי, או טיפול מתקן/מרפא? 3. האם קרע במינסקוס אינו דורש אוטומטית ניתוח אורתוסקופיה? 4. שאלה אחרונה (מבטיחים) - האם מעבר לקרע במיניסקוס ולשחיקת הסחוסים יש "צרות" נוספות בתוצאות הצילום שצויינו לעיל - שאנחנו לא הצלחנו לפרש? תודה, לילך

מגה גלופלקס -מטרתו טיפול באוסטאוארטריטיס . אין לו מה לעשות בעניין הקרע במניסקוס. ארט-50 - זו תרופה המעכבת פעולתם של ציטוקינים המפעילים אנזימים שהורסים את הסחוס . תפקידה דומה במידה מסויימת לתפקיד האנטיביוטיקה במלחמה מול החיידיקים. קרע במניסקוס אינו דורש שום דבר. מי שדורש הוא החולה המבקש מזור לכאביו. במידה שיש מתאם בין איפיוני הכאב לממצא בבדיקה - ארתרוסקופיה היא המהלך הבא. צויין ב"כתב החידה" שהבאת לפני ממצא של : Bone bruise or bone contusion . מונחים אלו הנם מונחים בעלי אופי פיוטי משהוא וכדרכם של פיוטים אינם מדוייקים. מה שהם אומרים שיש פעילות מטבולית נמרצת יותר בחלקים מסוימים של עצם הירך ( העלי הפנימי והעלי החיצוני ) מבלי שניתן יהיה לדעת מה זה בעצם אומר אבל ממצא כזה יכול לפעמים להיות ממצא מוקדם במה שנקרא נמק אוסקולרי של הצעם והדרך לבדוק זאת היא על ידי ביצוע מ.ר.י

11/07/2002 | 14:26 | מאת: זאב

דר. האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור? זאב

18/09/2003 | 07:28 | מאת: שמעון

מבקש לקבל פרטים מדוייקים יותר עבור אשתי ,אשר לפני כשבועים הורד לה גבס לאחר שלושה חודשים , בגלל קרעים ברצועות ושברי עצם. הרופא המטפל הוריד לה את הגבס והשאיר אותה רק עם תחבושת לחץ אלסטית והפנה אותה לMRI . בממצעים של הMRI הובחן שינויים בFHL המתאימים לטנוסינוביטיס. זאת בעצם אחת ההשערות שהרופא רצה לאמת. מהי בדיוק המחלה?? האם צריך לחיות איתה לכל החיים? האם יש פתרון רפואי?? אודה על תשובתך.

מנהל פורום אורתופדיה