תסמונת זנב הסוס איבחון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/09/2015 | 13:39 | מאת: killbill

שלום דוקטור האם אפשר לאבחן תסמונת זנב הסוס ופריצת דיסק מותני ביכלל באמצעי הדמייה כלשהם? האם רואים את זה בצילום? או שהאדם נישלח לחדר ניתוח על סמך סימפטומים ובדיקת רופא. ושאלה נוספת האם יכול להיות תיסמונת זנב הסוס שהביטוי היחיד שלה הוא דליפת שתן לאחר שנישללה דלקת בדרכי השתן. ללא כאבים ביכלל. בברכה

האבחנה של התסמונתנעשית על סמך ספר המחלה והבדיקה הגופנית בלבד. האבחנה של הגורם לתסמונת נעשית בעזרת מר"י. דליפת שתן בלבד ללא ממצא נוירולוגי נוסף אינה תסמונת זנב הסוס

מנהל פורום אורתופדיה