כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/04/2015 | 12:26 | מאת: אבירם

שלום, אני פעיל ספורטיבית כבר שנים רבות: טניס, ריצה וקצת חדר כושר. כמו כן, סובל מכאבי גב תחתון כבר מס' שנים. מרגיש כמו דקירות בגב. הכאבים חוזרים לאחר משחקי טניס וגם לאחר עמידה ממושכת על הרגליים. אודה אם תעזרו לי בפענוח תוצאות ה CT שעשיתי לפני כשבוע: ( להלן התוצאות ) מה ההשלכות של כך על פעילות הספורט? מה ההמלצה הכללית שלכם לאור התוצאות. סריקת L3-L4 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי קל. סריקת :L4-L5 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי, משיק לעצבים פורמינלים דו צדדי יותר מימין, עיבוי של ליגמנטום פלאבום והסתיידויות בתוכה, הממצא גורם ללחץ צדדי נוסף על תעלת השדרה. סריקת :L5-S1 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולעצבים פורמינלים דו צדדי.

ממצאים כאלו הנם שכיחים ביותר גם אצל אנשים שאין להם כאב גב . אם יש צורך לטפל מטפלים בבן אדם ולא בט"מ שלו כלומר המטרה להקל על הסובל

מנהל פורום אורתופדיה