כאבים בשוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/12/2014 | 14:32 | מאת: נילי

שלום לפני כשנתיים היה לי נקע (עם קרע קטן) עקב נחיתה לא טובה על הרגל מאז יש לי כאבים בשוק ללא הסבר (US, מיפוי רנטגן לא נתנו מענה לסיבה) בצעתי לאחרונה MRI אשמח להסבר הבדיקה בוצעה במישורים שונים במשקולי ערכי.STIR, T1, T2 SPIR וכן T1 לאחר הזרקת גדוליניום עם וללא SPIR. ברקע מודגם מוקד אות חריג הממוקם בשולי לשד הטיביה השמאלית במידיאפיזה, בממדים 16x8 מ"מ, גבול לא מוגדר, בעל אות זוהר ב- STIR. אות איזואינטנסי ב - T1, אינו גורם להידקקות אנדוסטאלית של קליפת העצם ללא מרכיב פרי-אוסטאלי או רקמתי נלווה. ממצא דומה אך קלוש יותר גם בשולי המידיאפיזה של הטיביה הימנית, סריקה 10 ב - STIR קורונלי גם כן איזואינטנסי ב - T1 וב- T2. לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה של הממצאים התוך לשדיים בדיאפיזות הטיביאליות שמאל יותר מימין, ראה לדוגמה סריקה 10 והסריקות השכנות ב T1 עם SPIR גדוליניום במישור הקורונלי. מודגם נגע נוסף קטן יותר גם בהמשך הדיסטלי של הטיביה השמאלית ובספק גם מימין בסריקות עם גדוליניום. רקמות רכות שכנות יש לציין שינויים בצקתיים הממוקמים בצמוד לשפה המדיאלית של הטיביה משמאל ומימין , סריקה 9 ב-STIR קורונלי והסריקות השכנות, יתכן כביטוי .SHIN SPLINT - רקמות רכות פרט לכך כלי דם ועצבים ראשיים וגידים החוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה. לסיכום: ממצאים כמתואר מתאימים לתבנית של SHIN SPLINT או תגובת סטרס טיביאלית מדיאלית דרגה שנייה. רצוי ייעוץ קליני מתאים, ביקורת לאחר תיאום לוודא נסיגה של הממצאים ולשלול נגעים גרמיים הסננתיים. תודה נילי

חבל שאת מקמצת במידע אודותיך. מידע אודות גילך הרגליך תחביביך , תאור מדויוק שלמיקום הכאב והנסיבותבהן הוא מופיע וכמובן ממצאי הבדיקה הגופנית ( נקוודות רגישות, מבנה כף הרגל תנועתיות הקרסול והמפרק הסובתלרי ) וכיו"ב היה עוזר מאד . ממצא המר"י הנו מה שנקרא SHIN SPLINTS . תקראי על זה ב: http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00407

22/12/2014 | 17:54 | מאת: נילי

תודה על התשובה המהירה, סליחהעל מיעוט המידע אתה צודק פשוט ההודעה היתה ארוכה . אני בת 45, אני משחקת כדורשת, ספנינג אירובי. הכאבים הם במרכז השוק שמקרין כלפי מטה. כאשר נוגעים באזור הוא מאד כואב. הכאבים מתרחשים לאחר ובמהלך מאמץ,בזמן עמידה ממושכת אך הכאבים מתגברים במיוחד במנוחה (לאחר המאמץ). הקרסול עדיןן לא 100% יש קצת חוסר יציבות. מבנה כף הרגל רגיל עם נטייה קלה לההיפך מפלטפוס.

מנהל פורום אורתופדיה