עזרה בפיענוח EMG ידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/11/2014 | 15:37 | מאת: עדיאל

נבדקו עצבי המדיאנוס ואולנאריס בשתי הגפיים העליונות. מהירויות הולכה תקינות. חביון הולכה דיסטאלי מוטורי התקבל ארוך מאוד לעצב האולנאריס השמאלי, תקין לימני ולעצבי המדיאנוס. מהירות הולכה סנסורית אורטודרומית התקבלה איטית לעצב האולנאריס ההשמאלי ותקינה לעצבי ההמדיאנוס והאולנאריס הימני. תשובות F: התקבלו תשובות F ארוכות מאוד לעצב האולנאריס השמאלי. H REFLEXES: H REFLEX התקבל ארוך מעט דו-צדדית. לסיכום: - נוירופטיה דיסטאלית סנסורי מוטורית בולטת לעצב האולנאריס השמאלי. שאלה של CTS לעצב זה. רדיקולופטיה צווארית בגובה C67 דו צדדית בדרגה קלה. בברכת שבת שלום - עדיאל

יש פגיעה בעצב האולנרי משמאל. כ"כ סימני פגיעה קלה בשרש עצבי 7 משני הצדדים

19/11/2014 | 08:48 | מאת: עדיאל

היי דוקטור, תודה רבה על סיכומך. שאלת השאלות עומדת בראשי, האם אוכל לנגן שוב בגיטרות, פסנתרים, תופים, דרבוקות וכיו'? האם הרעידות והתכווצויות האצבעות והבוהן יפסיקו? כי ההרגשה איומה של חוסר שליטה באצבעות שמאל, מפיל ושובר דברים. לא קרה לפני, פתאום היד השתתקה. האם התחביב המוסיקלי אבד? שוב תודה על מקצועיותך ונכונותך לעזור! עדיאל

מנהל פורום אורתופדיה