גידול שפיר שחזר פעם שנייה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/08/2014 | 16:17 | מאת: שם בדוי

שלום ד"ר נכבד, לפני כחצי שנה אובחן אצלי (באזור חוליה T8 ) גידול שפיר העונה בשם אוסטובלסטומה , עברתי פעמיים ביופסיה (בניהם פתוחה) לאשר שאכן מדובר בגידול שפיר, הרופא המנתח הוציא את הגידול וחזרתי ל"שיגרה". חודש וחצי אחרי הניתוח התחילו לי כאבים והרופא שלח אותי לעשות MRI והתשובות הראו שהגידול חזר באותו הגודל שהיה וללא כל שינוי. גידול מסוג זה מגדיל את הסיכויים להפוך לממאיר משום שחזר? הוא עלול לחזור שוב ואם כן מה הטיפול המונע את חזרתו? עצם זה שהגידול חזר הוא מעיד על היותו אוסטובלסטומה אגרסיבית?

אכן תוארו מקרים של אוסטאובלסטומה שמחמת הישנות מהירה כונו אוסטאובלסטומה אגרסיבית. לא ידוע לי על מקרים של השתנות ממאירה של הגידול. דרכי טיפול חלופיות הן הקרנות , קריוכירורגיה וכמותרפיה. נוקטים בהם במצבים בהם הגישה לגידול היא קשה

מנהל פורום אורתופדיה