מיפוי עצם.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/07/2013 | 12:31 | מאת: שי

ד"ר שלום רב שמי שי בן 24, חולה דלקת מפרקים שגרונית נוטל ART 50 כבר כשבועיים. אבחנותיי: RA ACTEMRA ADULT ONSET STILL'S DISEASE m/p לאחרונה ביצעתי צילום מיפוי עצם עכב כאבים עצומים בירך שמאל וגם כן בברכיים. הממצאים: קיימת קליטה מוגברת בפרק ירך שמאל בולטת יותר במדור עליון של המפרק, קליטה מוגברת במדור עליון של פרק ירך ימין, במדור מדיאלי של ברך ימין, קליטה מוגברת בברך שמאל בוטלת יותר במדור המדיאלי של הברך, קליטות מעט מוגברות בכתפיים ואי סדירות בקליטה בע"ש מותני. קיימת קליטה מעט מוגברת באיזור טמפורלי של הגולגלת משמאל- מציעים קורלציה קלינית בחשד לקליטה באיזור מפרק הלסת משמאל. סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים. ד"ר כפי שקראת קיימים הרבה שינויים מבניים. אשמח לקרוא את דעתך אני מאוד בחששות לגבי העתיד שלי (החלפות מפרקים) איך אני מונע הידרדרות ומה הכי טוב בשבילי כעת? תודה רבה שי

אנימבין שאתה חולה בלקת מפרקיםשיגרונית ומקבל טיפול בACETEMRA . לא ברור לי לשם מה אתה מקבל גם ART5 50 . הבאת ממצאי מיפוי אבל מה עם ממצאי צילום רנטגן רגיל? אשר לטיפול ניתוחי אם יתגלה הרס משמעותי של המפרק תצטרך לעבור אותו בדיקת מר"י תשפר את היכולת להבין מה מידת הנזק במפרקים שלך .

10/07/2013 | 23:08 | מאת: שי

ובבדיקה של הראומטולוגים בבני ציון בהקשר לצילום רנטגן רשום "OA של ירך שמאל עם סקלרוזיס, הצרות המרווח, אוסטאופיט." פרופסור רוזנר אצלו אני מטופל המליץ על art כשם לשימור איזור הרס המפרקים. האם אתה ממליץ גם בשלב זה לבצע מר"י? פעילות גופנית שאתה ממליץ וכאלה שלא? תודה שי

מנהל פורום אורתופדיה