הליכת "ברווז"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/02/2013 | 06:06 | מאת: אלמוני

שלום הרופא האורטופד שהייתי אצלו אבחן שיש לי גמישות יתר במפרק הירך ובגלל זה אני סובל מהליכת ברווז.עקב המודעות להליכה זו עם הזמן אני מרגיש כאילו ההליכה שלי ממש "דפוקה" ואפילו היציבה שלי לא תקינה כי בעצם נוצרת לי תחושת כאילו הברכיים נוטות פנימה ז'א שאם מסתכלים על הגוף בפרופיל יש עיקול החוצה לכיוון הגב כמו הסימן הזה - ( רציתי לדעת אם ידוע לך על תופעות נלוות להליכה הזתאת ואם יש דרך לשפר את היציבה וההליכה כי לפי דעתי עעצם ההתעסקות שלי בהליכה עצמה גורם לחוסר יציבות הזה..תודה מראש

הליכת ברוז או בלשון מקצועית הליכת טרנדלנבורג אינה נגרמת עקב גמישות יתר של המפרק. היא מעידה על חולשה של קבוצת שרירים הנקראית השרירים המפשקים של מפרק הירך . החולשה יכולה להיות תוצאה של פגיעה עצבית, פגיעה בשרירים או בעיה מבנית של הקצה העליון של עצם הירך או של המפרק עצמו . יש צורך באבחנה מדוייקת בכדי לנסות ולטפל

מנהל פורום אורתופדיה