כאבים בגב עליון צד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2010 | 02:59 | מאת: דיטה זהר

שלום בני בן 17 והוא סובל כבר למעלה משנה מכאבים ברמות משתנות בנקודה מאד מסוימת בגב העליון: המיקום הוא בערך כ 5 ס"מ מימין לעמוד השידרה ובגובה החזה. הוא עבר פעמיים צילום גב ( לפני כשנה וגם לפני כחודש ) ואין שום ממצאים !!! הוא עבר 15 טיפולים אצל כירופרקט . לאחר כל טיפול הוא חש הקלה למשך מספר שעות בלבד אך הכאבים באותה נקודה חוזרים ומפריעים לו הן בבית והן בכיתה בזמן הלימודים הוא חייב כל מספר דקות לעשות כל מני תנועות בגלל הכאב שלא נגמר ! הכירופרט ( שאינו רופא ) זיהה בקלות את הנקודה הכואבת ואמר כי לדעתו זו דלקת והציע לקחת כדורי אדקס 400 לשבוע זה אכן עזר ! אבל לאחר כשבועיים קצת יותר רגועים שוב חזרו הכאבים המציקים באותה נקודה . בהנחה שזה אכן סוג של דלקת: 1) איזה טיפולים יש לדבר כזה ? והאם בכלל אפשר להזריק סטרואידים לגב ? 2) האם אורטופד הוא הרופא שאמור לטפל בבעיה הנ"ל או רופא אחר ? ( עד היום האורטופד לא מזהה שום בעיה לפי הצילומים והציע לבני שיעשה יותר ספורט ושחיה ) מודה מראש על תשובתכם המלומדת

מתאורל נראה שמדובר במה שנקרא תסמונת LEVATOR SCAPULA . זהושריר שנתפס באזור הזוית העליונה של השכמה ובנקודת האחיזה שלו וסמוך לה יש לעיתים מה שנקרא אנטזופתיה שזה מעין דלקת ( שימי לב מעין ) . ניתן להזריק למקום סטרואידים. עדיף לנסות קוד כל הזרקה של מאלחש מקומי בכדי להיות בטוחים אבל הטיפול החשוב הוא מתיחות וישיבה נכונה שבה משחררים את השריר . מתיחות מבצעים עלידי הצמדה של הזרוע והאמה הימניים עם מרפק מתוח לבית החזה תוך כדי הפניית הראש לצד השמאלי והרכנתו

מנהל פורום אורתופדיה