כאבים מאחורי הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2007 | 13:42 | מאת: איריס

ד"ר לב אל אסא היקר, אני בת 25 זמן רב כואב לי מאחורי הברכיים (לא כואבת לי הברך עצמה אלה בחלק האחורי של הרגל בדיוק מאחורי הברך), הכאב מזכיר באופיו כאב של דלקת בגיד או בשריר אך מצד שני הוא אינו ממוקד ובלחיצה/ מישוש במקום אינני יכולה להגיע למקור הכאב, לפעמים הכאב ממש גורם לי לתחושת חולשה בשריר השוק ובכף הרגל. העניין מטריד אותי ולא עובר כמה חודשים (3 חודשים בערך) לפעמים אחרי הליכה ממושכת או עמידה הכאב ממש בלתי נסבל. השינוי המשמעותי היחידי בהרגלי ההליכה שלי הוא שעברתי מנעלים שיכולתי להכניס לתוכם מדרס ללבישת נעל קרוקס, אני 80% מהזמן בבית ובחוץ מסתובבת על נעלי הקרוקס מצאתי לנכון לציין שיש לי פלאטפוס ספונדילוליזיס וספונדילוזיסטזיס, ופריצות דיסק ב4L-5L ן1S-5L) האם יתכן שהבעיה נובעת מנעלי קרוקס? מה לדעתך יכול להיות מקור הכאב?

מקור הכאב יכול להיות בגידי ההמסטרינגס או הגסטרוקנמיוס. ציסטה פופליטאלית, קרע של קרן אחרוית של מניסקוס, דלקת של הפופליטאוס , ואף מחלה של דיסקה בין חוליתית איני סבור שעליך להאשים את הקרוקס

מנהל פורום אורתופדיה