הסתיידות של אאורטה ביטנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/04/2006 | 19:16 | מאת: א. מרק

בצילום רנטגן שעשיתי עקב כאבים בחלק התחתון של הגב (צד שמאל) נמצאה הסתיידות של אאורטה ביטנית. א. מה זה ? ב. אם הכאב נסבל בתקווה שהוא יחלוף, האם אפשר לוותר על ביקור אצל אורטופד ? (את ההפנייה לצילום קיבלתי מרופא המשפחה) בתודה א. מרק

הסתיידות של האאורטה הבטנית כלומר שקיעת סידן בדופן של אבי העורקים באזור הבטן כאב גב תחתון הנו מחוש נפוץ מאד. אם כל פעם שיכאב לנו הגב נפנה לרופא לא יהיה מי שיעבוד. אבל אתה צריך להחליט לבדך אן אתה זקו ק לעזרה וכיצד.

מנהל פורום אורתופדיה