תסמונת טיצה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/09/2004 | 07:59 | מאת: קורל

שלום וחג שמח, בת 24 רציתי לדעת האם דלקת בסחוס שמחבר בין הצלעות לסטרנום זה תסמונת טיצה- קוסטוכונדריטיס? מה הטיפול בדלקת זו? והאם זה הגיוני שסבלתי מתסמיני התסמונת לפני 10 חודשים וזה עבר ולפני 4 חודשים החל שוב? האם זה לא עובר ופשוט כל הזמן חוזר? מה עושים?? כל הבדיקות שערכתי תקינות ולכן אובחנה הדלקת. היא מייצרת כאבים עזים שמקרינים לבית החזה ולעיתים אף ליד שמאל. אני מטופלת בארביטרן 100. אשמח לדעתך. תודה.

אכן דלקת של הסחוס המחבר- ( מגשר ליתר דיוק ) את קצה הצלעות העליונות עם עצם בית החזה ( סטרנום ) היא הגורמת לתסמונת טיצה. הטיפול - איין ממש אך ניתן להקל בתרופות נגד דלקת דוגמת אביטרן או זריקות מקומיות של סטטרואידים המחלה חולפת מאליה תוך כ 6 חדשם וכן יכולה לחזור. בשביל מה זה טוב? . שזה לא התקף לב

מנהל פורום אורתופדיה