נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 21:29 | מאת: בובי

שלום רב אני בן 25 ולאחרונה נקעתי תקרסול בפעילות ספורטיבית אני שבוע אחרי הפציעה ומה שנותר זה שטפי דם כחולים באזיור הקרסול הנפיחות ירדה הרבה אבל עדין יש נפיחות קטנה אך נוקשה בקרסול אני גם סובל מכאבים בהליכה אלתי היא האם יש לך פתרון בדמות מגן קרסול שלפחות יצמצם ולא בחצי תפציעות הלל זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי ואני פשוט אובד עצות מצד אחד אני חובב ספורט מצד שני הפציעות הללו גורמות להפסיק אני מבקש ממך להתייחס לפנייתי ברצינות ואשמח אם תיתן לי עצות מעשיות ! בתודה מרשא

ראשית כדאי שתפנה לבדיקה לברר מה מצב היציבות של קרסולך. ניתן לשפר את היציבות של הקרסול על ידי אימון מכוון הנקרא אימון פרופריוצפטיבי. ניתן כיום להשיג מכשיר פשוט הנקרא BALANCE STEPS שמאפשר תרגול ביתי של עניין זה. יש גם חגורות מסוגים שוני המחזקות את הקרסול. אישית אני מעדיף את החגורות מסוג AIR CAST שמאפשרות תנועה של הקרסול בכוון התקין שלו ומונעות תנועה הבכוון לא רצוי. דבר נוסף שכדאי שתזכור הוא שקרוב לודאי שאתה סובל גם מקיצור של גיד אכילס(ליתר דיוק של שריר הגסטרוקנמיוס. ) . תרגול ממושך להארכתו יכול לשפר את ביצועיך ולמנוע נקעים חוזרים.

19/08/2003 | 15:28 | מאת: לא מבשר טובות

לפני הרבה שנים היה לי מקרה כזה® ואז סיפרו לי שאם זה קורה לסוסים היו יורים בהם®בגלל בעיה כזו¬ צחוק צחוק אבל קרסוליים זאת חתיכת בעיה אחי® תהיה בריא

מנהל פורום אורתופדיה